فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

گوشی هوشمندتان را با چشم کنترل کنید



اخبارتکنولوژی,خبرهای تکنولوژی,گوشی هوشمند

گروهی از محققان می‌خواهند فناوری ردیابی چشم را به اندازه‌ی کافی، ارزان، جمع و جور و دقیق کنند تا بتوان آنها را در گوشی‌های هوشمند به کار برد

در همین راستا، آنها اطلاعات مربوط به نگاه ممتد جمعیت زیادی از افراد را جمع‌آوری کردند تا به نرم‌افزار موبایل آموزش دهند که بتواند سوی نگاه ما را به طور همزمان تشخیص دهد.
محققان دانشگاه‌های MIT، دانشگاه جورجیا و موسسه‌ی مکس پلانک به همکاری یکدیگر روی این پروژه کار می‌کنند. آنها می‌گویند تاکنون توانسته‌اند به نرم‌افزار آموزش دهند که با دقت یک سانتی‌متر روی موبایل و ۱٫۷ سانتی‌متر روی تبلت سوی نگاه فرد را تشخیص دهد.

اگر اندازه‌ی صفحه نمایش گوشی‌مان را در نظر بگیریم، یک سانتی‌متر اصلا دقیق نیست. «آدیتیا کلسا»، یک دانشجوی ارشد در دانشگاه MIT و از نویسندگان این مقاله‌ی پژوهشی می‌گوید هنوز فناوری آنها برای کاربردهای مصرفی و روزمره به اندازه‌ی کافی دقیق نیست.

اما او معتقد است که دقت این سیستم با داده‌های بیشتر افزایش می‌یابد. اگر این اتفاق بیفتد، ردیابی چشم بسیار فراگیر و مفید می‌شود. در حالت عادی، این تکنولوژی گران‌قیمت است و سخت‌افزار مورد نیاز آن طوری نیست که بتوانیم این قابلیت را به گجت‌هایی مثل گوشی و تبلت اضافه کنیم. به کمک این تکنولوژی می‌توانیم بدون نیاز به تپ یا سوایپ کردن بازی کنیم یا در گوشی‌مان گشت و گذار کنیم.

محقققان کارشان را با ساخت اپلیکیشنی به نام GazeCapture برای آیفون شروع کردند. این اپلیکیشن درباره‌ی نحوه‌ی نگاه مردم به گوشی‌هایشان داده‌هایی جمع‌آوری می‌کرد. به این صورت که نقطه‌های پر جنب و جوشی روی صفحه‌ نمایش به کاربران نشان داده می‌شد و دوربین جلوی گوشی نگاه آنها را ضبط می‌کرد.

 

اخبارتکنولوژی,خبرهای تکنولوژی,گوشی هوشمند

 

کلسا می‌گوید تاکنون حدود ۱۵۰۰ نفر از اپلیکیشن GazeCapture استفاده کرده‌اند، او فکر می‌کند اگر محققان بتواند از ۱۰ هزار نفر داده جمع‌آوری کنند، می‌تواند میزان خطای سیستم‌شان را که iTracker نام دارند، نیم سانتی‌متر کاهش دهند.

کلسا امیدوار است که از این فناوری برای تخشیص بیماری‌ها استفاده شود. مثلا بعضی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که با بررسی نحوه‌ی حرکت چشم می‌توان بیماری‌هایی مثل اسکیزوفرنی و آسیب مغزی را تشخیص داد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.