به گزارش صدا و سیما، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه مراسم رونمایی کتاب «ابعاد ظریف مذاکرات» در پاسخ به سوالی درخصوص نامه اش به فدریکا موگرینی گفت: این نامه درخصوص نحوه اجرای برجام و انتقادهایی بود که همواره به اجرای آن داشتیم.
وی افزود: نیاز بود مطلبی را در این باره مکتوب بدهیم و براساس آن درخواست کنیم جلسه رسمی وزرای خارجه هفت کشور مذاکره کننده تشکیل شود.
وزیر امور خارجه گفت: این نامه حدود یک ماه و نیم قبل نوشته و ارسال شد که در آن درخواست جلسه کردیم که این جلسه نیز برگزار شد.
ظریف با رد شرط اعلامی وزیر اقتصاد آلمان برای روابط با ایران تاکید کرد: هیچ کشوری نمی تواند برای ایران شرط و شروط تعیین کند. ایران کشوری مستقل و دارای سیاست های مشخص است و کشورهای مختلف به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران که سیاستهایی سازنده است علم دارند.
وی افزود: کشور ما کشور اصلی مبارزه با تروریسم در منطقه است و از ۳۷ سال پیش تاکنون دربرابر فشارهای ناروا ایستادگی کرده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: کشورمان در عین صلح طلبی در برابر داعش و تروریسم ایستادگی کرده است و براین اساس داشتن ارتباط با جمهوری اسلامی ایران باید برای همه افتخار باشد.
ظریف گفت: آمریکایی ها باید تبلیغات ضدایرانی خود را متوقف و عملکرد منفی گذشته خود را در قبال ما جبران کنند. دولت آمریکا در اجرای تعهداتش نخواسته است به ویژه در زمان انتخابات هزینه سیاسی داخلی بپردازد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه این دولت به اندازه ای که ضرورت داشته برای تشویق شرکت ها و بانک ها به همکاری با ما حضور داشته باشد، نداشته است.
ظریف گفت: البته ما درخواستی از آمریکایی ها برای اینکه به منظور تشویق بانک ها حضور داشته باشند نداریم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: آمریکا دنیا را با تبلیغات علیه کشورمان در سال های تحریم بمباران کرد و از همکاری با ما ترساند که البته اینها مربوط به گذشته است. لازم است که آنان نه فقط این کارها را متوقف که باید آن را نیز جبران کنند و این تاکیدی است که همواره به امریکا داشته ایم.
ظریف گفت: سیاست های جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مقاومت و ایستادگی، اما با زبان منطق و جدیت است که باید در این باره بیشتر تلاش و پیشرفت کنیم تا حقوق ملت استیفا شود.
وی درباره مذاکرات با کانادا اظهار داشت: گفتگوهای خوبی با وزیر امور خارجه این کشور داشتیم؛ جمهوری اسلامی ایران خواسته هایی دارد که باید درباره آن بیشتر صحبت کنیم.