فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

درمان ارتودنسی



درمان ارتودنسی, ارتودنسی,هزینه ارتودنسی

درمان ارتودنسی

 

آیا نیاز به درمان ارتودنسی قابل پیشگیری است؟
همیشه نمی توان از درمان ارتودنسی پیشگیری کرد.
چون متغیرهای بسیاری در این مورد اثرگذارند. ژنتیک به اندازه یا حتی بیش از تغییرات اکتسابی بر نیاز به درمان ارتودنسی تاثیر دارد ولی می توان با حفظ بهداشت و رسیدگی به دندانهای شیری کودکان نیاز آنها به درمان ارتودنسی را کاهش داد .


عوارض جانبی درمان ارتودنسی چیست؟
اگر درمان ارتودنسی توسط متخصص مربوطه انجام نشود امکان مواردی مانند تحلیل داخلی یا خارجی دندان، افزایش می یابد.
زردی دندانها پس از درمان ارتودنسی می تواند بابلیچینگ برطرف شود.
اگر در دوره درمانی بهداشت رعایت نشود، می تواند موجب التهاب و قرمزی و افزایش حجم لثه ها شود.

 

با درد پس از مراجعه به ارتودنتیست چه باید کرد؟
این درد 3 تا 5 روز بعد برطرف میشود و می توان برای آن مسکن مصرف کرد.

 

درمان ارتودنسی چیست؟
درمان ارتودنسی یکی از راه های مرتب کردن و حرکت دندان ها به منظور بهبود زیبایی و عملکرد آن ها ست ، همچنین می تواند باعث بهتر شدن وضعیت لثه و تسهیل رعایت بهداشت دهان شود.

 

برخی افراد دارای دندان های بیرون زده و جلو آمده هستند که می تواند باعث صدمه دیدن راحت تر دندان ها شود . بعضی نیز فک جلو زده یا عقب تر از حالت طبیعی دارند که این موارد نیز با ارتودنسی درمان می شود. به طور کلی درمان های ارتودنسی به دو دسته ارتودنسی متحرک  و ثابت تقسیم می شوند که در درمان ثابت ، تنها دندانپزشک می تواند وسایل ارتودنسی را از دهان بیمار خارج کند .

 

قبل از شروع درمان معمولا عکس های رادیوگرافی  و مدل های گچی از فک های بیمار تهیه می شود.
باید توجه داشت که درمان ارتودنسی تنها یکی از راه های بهبود مشکلات زیبایی و ... فک و دندان هاست و ممکن است این مشکلات با راه های دیگر مانند ترمیمی و یا حتی جراحی بهبود یابند .

رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی(متحرک و ثابت )ضروری است

 

درمان ارتودنسی, ارتودنسی,هزینه ارتودنسی

 درمان ارتودنسی

 

درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد ؟
باید گفت که  پاسخ به این سوال برای افراد مختلف و در سنین مختلف متفاوت می باشد اما به طور کلی می توان گفت که  درمان ارتودنسی از چند ماه تا حدود سه سال ممکن است طول بکشد . یکی از فاکتور های مهم تعیین کننده طول درمان ،‌ شدت ناهنجاری یا همان بهم ریختگی دندان هاست  به عبارت دیگر هرچقدر مشکلات دندانی و اسکلتی قبل از درمان بیشتر باشد ،‌درمان پیچیده تر و طولانی تر می شود .

دندانپزشک شما به بهترین نحو می تواند مدت درمان را پیش بینی کند ،‌اما باید توجه داشت که ممکن است درنهایت درمان کوتاهتر یا طولانی تر از مدت پیش بینی شده باشد .
همکاری بیمار و رعایت دستورات پزشک از عواملی هستند که به درمان موفقیت آمیز کمک می کنند .

 

چرا در درمان ارتودنسی دندان ها را می کشند؟
گاهی اوقات به علت کمبود فضا برای قرارگرفتن دندان ها در محل مناسب ،‌نیاز به کشیدن یک یا چند دندان وجود دارد.

 

آیا افراد بعد از سن رشد می توانند ارتودنسی کنند؟
بله. روشهای ارتودنسی ثابت که در آنها از براکت های چسبیده به سطح دندان استفاده می شود، در سنین بعد از سن رشد هم چجواب میدهند.

 

رادیوگرافی های لازم برای ارتودنسی چیست؟
رادیو گرافی رایج در این زمینه پانورامیک می باشد که همه دندانها را در یک کلیشه نشان می دهد. رادیوگرافی دیگر سفالومتری جانبی می باشد که بصورت نیم رخ رابطه دندانها و فکین را نسبت به صورت و جمجمه نشان می دهد.

 

چرا درمان ارتودنسی لازم می شود؟
درمان ارتودنسی می تواند باعث زیباتر دیده شدن افراد شود. این مسئله گاهی خیلی اهمیت ندارد اما گاهی هم می تواند باعث ارتقاء اعتماد به نفس و رفتارهای اجتماعی و خانوادگی فرد شود.

 

گاهی به دلیل روی هم قرار گرفتن بیش از حد سطوح دندانی رعایت بهداشت سخت شده و فرد مستعد بیماریهای چون پوسیدگی و مشکلات لثه و استخوان فک میشود.
هم چنین گاهی صدا دادن فک و درد و التهاب در ناحیه ی مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) با ارتودنسی برطرف می شود
کاربردهای دیگری هم برای درمان ارتودنسی شمرده می شود که می توان به تصحیح تکلم به دنبال ارتودنسی اشاره کرد.

 

آیا درمان ارتودنسی برگشت پذیر است؟
در اکثر بیماران بعد از اتمام دوره ی فعال درمان (با دستگاه های ثابت یا متحرک) یک دوره ی نگهدارنده (Retention) معمولاً ازدوماه تا حدود یک سال با دستگاه های نگهدارنده (Retainer) توصیه می شود. امروزه به جز دستگاه های نگهدارنده ی متحرک که اکثر بیماران از آنها استفاده می کنند. دستگاه های نگهدارنده ی ثابت  نیز وجود دارند که استفاده از آن ها به مراتب آسان تر است. حتی با انجام تمامی مراحل نگهداری درمان چند درصد برگشت جزیی در دندان ها مشاهده می شود. که طبیعی  است .

 

برگشت های شدید در درمان ارتودنسی فقط به خاطر عدم همکاری بیمار دراستفاده از وسایل نگهدارنده بوده که به راحتی قابل پیشگیری است وبا همکاری خوب بیمار به وقوع نمی پیوندد. گاهی موارد ناشی از تغییرات رشدی ودندان های عقل، کمی ترتیب دندان ها را به هم می زند که باید زیر نظر متخصص ارتودنسی وبه موقع تحت کنترل قرار گیرند.

 

سن مناسب درمان چه سنی است؟
از حدود 6 سالگی یعنی زمانی که اولین دندان دائمی (دندان آسیا) رویش پیدا کرد.

تغییرات اسکلتال در محدوده سنی خاصی امکان‌پذیر است و معمولا ارتودنتیست پس از حذف عامل به وجودآورنده نسبت به تغییرات ابعاد فکی در جهت‌های مختلف اقدام می‌کند.
تا حدود سنین 12 تا 15 سالگی می‌توان تغییرات اسکلتال و عضلانی مانند بزرگ‌کردن فک را در بیماران انجام داد.

 

بهترین سن درمان ارتودنسی با دستگاه ثابت، حدود 12 سالگی است. پس از 12 سالگی با افزایش سن بیمار درمان‌ها باید محافظه‌کارانه‌تر انجام شوند.

 

پلاک های متحرک و سیم های ثابت ارتودنسی چه فرقی با هم دارند؟
دستگاه متحرک حین درمان توسط بیمار قابل خارج شدن و جای‌گذاری است اما نوع ثابت را فقط ارتودنتیست می‌تواند جای‌گذاری کند و در پایان درمان از دهان خارج کند.
در سنین پایین تر و درمانهای خفیف تر، گاها درمانهای متحرک کفایت می کنند.

 

درمان ارتودنسی, ارتودنسی,هزینه ارتودنسی

 درمان ارتودنسی

 

چرا هزینه درمان ارتودنسی زیاد است؟
هزینه درمان ارتودنسی بسته به نوع مشکل، شدت آن، طول دوره درمان و این که توسط چه کسی و حتی در کجا درمان می شوید متفاوت است.
برای داشتن دندان های ردیف و زیبایی بیشتر علاوه بر وقتی که باید صرف کنید هزینه نسبتا بالایی را هم باید بپردازید. مثل بسیاری از تصمیمات مهم زندگی، برای چنین تصمیمی نیز لازم است بررسی خوبی انجام دهید.

 

هزینه نهایی درمان ارتودنسی وابسته به انتظار نهایی بیمار از درمان است. گاهی اوقات خواسته بیمار در حد ردیف کردن دندان ها و گاهی برای تغییر فرم کلی صورت است. طبیعی است که روش درمان در این دو گروه متفاوت بوده و هزینه متفاوتی را درپی خواهد داشت.

 

جالب است بدانید هزینه چنین درمان های ساده ای در ایران بسیار ارزان تر از درمان هایی است که در کشورهای خارجی انجام می شود و هزینه این درمان ها در سایر کشورها حداقل 2 تا 3 برابر بیشتر است.
منبع:persiandentist.ir



بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

همه آنچه قبل از ارتودنسی باید بدانید ارتودنسی و درمانهای نگهدارنده ارتودنسی ارتودنسی و عوارض درمان ارتودنسی مزایای درمان زودهنگام ارتودنسی آیا ارتودنسی درد دارد؟ زمان طلایی برای انجام ارتودنسی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.