محمدرضا خاتمی در گفتوگو با ایلنا، در مورد فعالیتهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه در شورای عالی سیاستگذاری آقای سیدمحمد خاتمی برای شخص خود نقشی قائل نیست، گفت: آقای خاتمی وجاهت و مقبولیتی دارد و سعی میکند باعث اتحاد و انسجام شخصیتها و گروههای اصلاحطلب شود. او هیچگاه قصد مداخله یا ارائه نظر از بالا را ندارد و همیشه تابع نظر جمعی بوده است.
شورایعالی باید گستره بیشتری از اصلاحات را شامل شود
خاتمی یادآور شد: شورای هماهنگی اصلاحات هم در جلسه اخیر خود تصویب کردند که امور انتخابات سال آینده زیر نظر شورای عالی سیاستگذاری برگزار شود. شورای قبلی مختص انتخابات مجلس بود الان با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تا حدودی ماهیت شورا تغییر خواهد کرد. اعضای شورای عالی باید شورا را ترمیم کرده و هماهنگیها را بیشتر کنند تا گستره بیشتری از جریان اصلاحات را شامل شوند. در این صورت در انتخابات بعدی جریان اصلاحات به صورت منسجم و مستقل در انتخابات حاضر خواهد شد.
او خاطرنشان کرد: بنده شخصا در هیچ یک از کمیتههای تشکیل شده و حتی شورای عالی سیاستگذاری حضور ندارم. البته دوستان محبت کرده بودند و اسم بنده را داده بودند اما خودم تشخیص دادم تا نباشم و راه برای دیگران باز شود. باید توجه کنیم ظرفیت محدود است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در مورد ریاست نجفی برای ستاد روحانی گفت: شنیدهام آقای نجفی رئیس ستاد انتخاباتی شدهاند. اطلاعات من هم در حد شنیدههاست.
عدم حضور احمدینژاد به نفع کشور است
خاتمی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به منع احمدینژاد از حضور در انتخابات گفت: فکر میکنم رهبری در بیاناتشان واضح و روشن گفتند که حضور احمدینژاد نه به نفع خودش و نه به نفع کشور است. حضور آقای احمدینژاد در هشت سال خود جز ایجاد مشکل چیزی برای مردم به بار نیاورده است. بنابراین ادامه مسیر حتماً به نفع کشور نخواهد بود. خود رهبری هم این مسئله را بیان کردهاند.
خروج احمدینژاد برای اصولگرایان یک فرصت است
او افزود: از طرف دیگر حضور احمدینژاد جمع اصولگرایان را از هم میپاشاند و آنها را دچار تشتت در آرا میکرد. اصولگرایان دیگر تاب شکست دیگر را نداشتند، اما خروج احمدینژاد شاید این فرصت را به اصولگرایان بدهد که با یک کاندیدا در انتخابات شرکت کنند. گرچه من روحیه افرادی که در مظان کاندیداتوری هستند را خیلی دور از این کار میدانم که به نفع دیگری کنار بکشند. نمونه آن را هم در انتخابات سال ۹۲ دیدیم. بنابراین شاید این قدمی باشد که اصولگرایان با یک کاندیدا در انتخابات شرکت کنند. اصلاحطلبان از این مسئله استقبال خواهند کرد در این صورت میتوان پایگاه مردمی جناحهای مختلف را سنجید و مواضع آنها را ارزیابی کرد. ضمن اینکه قدمی خوب رو به جلو است که ما جبهه های سیاسی متشت را به یکدیگر نزدیک کنیم و فعالیت حزبی بهتری در آینده داشته باشیم.