فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

فان ساز

مجله تفریحی فرهنگی هنری

خداحافظی هوای کشور با منواکسید کربن



  اخباراجتماعی  ,خبرهای   اجتماعی  ,منواکسید کربن

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آلاینده منواکسید کربن به طور کامل از سیستم پایش آلاینده های هوای کشور حذف و دیگر نمی تواند نقشی در آلودگی هوا داشته باشد.

به گزارش ابتکار، سعید متصدی در نشست خبری با اشاره به اینکه در سیستم پایش آلاینده های هوا تغییراتی ایجاد شده است، گفت: در سالهای گذشته به علت ورود بنزین آلاینده و غیراستاندارد، موضوع آلاینده سمی و خطرناک در هوا زیاد مورد توجه قرار نگرفت.


متصدی ادامه داد: دولت یازدهم اقداماتی در زمینه کاهش میزان آلاینده های سمی از هوا انجام داد که حذف منواکسید کربن یکی از این اقدامات است. او گفت: در سال 90 و 91 نیز موفق به کاهش اثرات بنزن درهوا شدیم و آلایندگی آن حدود 20 برابر کاهش یافته است یعنی از حدود 600 Ppb به 15 تا 30 PPb رسید. متصدی اظهار امیدواری کرد: با اجرای طرح کهاب ( جمع آوری گازهای منتشر شده در پمپ بنزین ها ) این موضوع به حد استاندارد برسد و امیدواریم این طرح تا پایان امسال با همکاری وزارت نفت به سامان برسد.


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به فعالیت انجام شده امروزه میزان منواکسید کربن تقریبا در تمام کلان شهرها به حد استاندارد رسیده و در حال رسیدن به شرایط پاک است. او گفت: در دو سال گذشته میزان غلظت منواکسید کربن بیش از حد مجاز بود اما اکنون کنترل شده است و بنابراین در حال ایجاد تغییراتی در سیستم پایش آلاینده های هوا هستیم و با توجه به پایداری منواکسید کربن سنسورهای اندازه گیری آن را تا حد امکان کاهش و سنسور های اندازه گیری غلظت آلاینده های کمی و خطرناک را افزایش می دهیم. او گفت: در سال 82 و 83 توانستیم سرب را به عنوان یک آلاینده از هوا حذف کنیم و امسال نیز موفق به حذف منواکسید کربن ازهوا شدیم.


افزایش 28 روزه هوای سالم و پاک در تهران
متصدی گفت: در خصوص کاهش آلودگی هوا اقدامات زیادی انجام داده ایم که منجر به افزایش روزهای سالم و پاک تا 28 روز نسبت به سال 92 شده است، غلظت آلاینده ها نسبت به سال 92 روند کاهشی بسیار زیادی داشته که مرهون تلاش های سازمان محیط زیست و دستگاه های دولتی مرتبط است. او ادامه داد: در دوم تیرماه سالجاری مصوبه ای با عنوان ' برش یکساله آلودگی هوا' را داشتیم که فرایند آن با جدیت طی می شود و مباحثی مانند خودروهای فرسوده، جایگزینی اتوبوس ها، همکاری خودروسازی ها و وزارت صنعت معدن و تجارت برای تولید اتوبوس، توسعه سیستم مترو، افزایش واگن قطارهای مترو، ساماندهی مشاغل، بررسی شروع و پایان تعطیلات مدارس و وجود تعطیلات زمستانه در این مصوبه مطرح است که امیدواریم تا دو ماه آینده آن را جمع بندی کنیم. متصدی گفت: دولت در زمینه کاهش آلودگی هوا اقدامات اساسی انجام داده است از جمله داشتن دو تصویب نامه در این زمینه است در حالی که تنها مصوبه دولت های قبلی در این زمینه مصوبه ای در سال 79 بود که آن هم اجرایی نشد.


کاهش مصرف مازوت در نیروگاه ها زیر 10 درصد
متصدی گفت: با اقدامات صورت گرفته تقریبا تمام نیروگاه ها از گاز به عنوان سوخت استفاده می کنند و مازوت ممنوع شده است، بر اساس مصوبه دولت مبنی بر کاهش میزان مازوت ،باید مصرف این ماده به عنوان سوخت در نیروگاه ها تا پایان سالجاری به زیر 10 درصد برسد، او گفت: بر اساس همین مصوبه نیروگاه های اطراف کلانشهرها باید گازسوز باشند در غیر اینصورت با واحد متخلف برخورد می شود و در صورت ادامه این خلاف مانع فعالیت آن واحد خواهیم شد ، در این زمینه تمهیداتی در وزارت نفت اندیشیده شده است تا گاز مورد نیاز تامین شود.


تعمیرات صنایع بزرگ در فصل سرد سال
متصدی گفت: با توجه به اینکه در فصل سرد سال با افزایش آلودگی هوا مواجه هستیم از این رو سازمان محیط زیست پیشنهاد داده است تا تعمیرات صنایع بزرگ در این فصل از سال انجام شود که در این راستا هماهنگی هایی با وزارت صنعت معدن و تجارت صورت گرفته است.


ساماندهی منابع آلاینده خانگی
او افزود: ساماندهی و مدیریت منابع خانگی و تجاری نیز جزو برنامه های سازمان محیط زیست است که معاینه فنی این منابع یکی از این اقدامات است زیرا موتورخانه ها نقش عمده ای در آلودگی هوا دارند و ابتدا این الزام برای تمام دستگاه های دولتی تعیین شده است.


تصویب لایحه هوای پاک در نیمه اول سالجاری
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به رغم تمام تلاش سازمان حفاظت محیط زیست لایحه هوای پاک در مجلس قبلی به تصویب نرسید و در این مجلس نیز دنبال می شود که امیدواریم در نیمه اول سالجاری مصوب شود. او افزود: لایحه هوای پاک در کمیسیون های مختلف از جمله کمیسیون کشاورزی و محیط زیست و برخی کمیسیون های فرعی مانند انرژی و صنایع با جدیت دنبال می شود. متصدی گفت: نکته مهم در این قانون جرم انگاری انتشار آلاینده های هوا است که با تصویب آن می توانیم با پشتوانه قوی تری این مساله را ساماندهی کنیم.


هیچ پروژه ای بدون ارزیابی زیست محیطی فعالیت نمی کند
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در دولت یازدهم هیچ پروژه ای بدون داشتن گزارش ارزیابی زیست محیطی فعالیت اجرایی خود را آغاز نکرده است ، پروژه هایی که در دولت قبلی بدون ارزیابی زیست محیطی شروع شدند قرار است درسازمان محیط زیست و با کمک دستگاه های مرتبط بررسی و برای تصمیم نهایی به دولت ارسال شوند که 156 پروژه است. او افزود: پروژه هایی که از ابتدای شروع کار موجب تخریب محیط زیست شده اند را متوقف کرده ایم تا بررسی شوند و اگر مطابق با استانداردهای محیط زیست نباشند به طور کامل متوقف می شوند و یا اگر بتوانند ملاحظات محیط زیستی مورد نظر را در اجرای پروژه لحاظ کنند می توانند با شرایط خاصی فعالیت خود را ادامه دهند که البته این هم به نظر هیات دولت بستگی دارد.


اصلاح قانون عوارض آلایندگی
متصدی به عوارض آلایندگی زیست محیطی اشاره کرد و گفت: تبصره 1 ماده 38 به عوارض آلایندگی بر می گردد و یکی از قوانینی است که مسائل زیست محیطی در آن دیده نشده است و این عوارض به حساب شهرداری واریز می شود. او افزود: بر اساس قانون این عوارض باید صرف کاهش آلودگی هوا شود اما تاکنون هیچ گزارشی از اجرای این قانون توسط شهرداری ها به سازمان محیط زیست نرسیده است بلکه شهرداری به آن به عنوان یک راه درآمد نگاه می کند. متصدی ادامه داد: این مساله در برنامه ششم دیده شده که امیدواریم اصلاح آن با همکاری مجلس میسر شود تا بخش هایی از این درآمد برای کاهش آلودگی هوا و بخش صنعت هزینه شود.


پایش 100 درصدی صنایع در برخی استان ها
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پایش صنعتی یکی دیگر از اقدامات این سازمان در راستای کاهش آلودگی هوا است که در برخی استان ها این پایش تا 100 درصد انجام می شود و در حال تقویت آن در دیگر استان ها هستیم.


او درباره پایش شهری افزود: 188 ایستگاه پایش آلاینده های شهری در سراسر کشور وجود دارد که به طور مداوم آلاینده ها را پایش می کنند که بحث تکمیل این شبکه نیز جزو برنامه های سازمان محیط زیست است.


کاهش 50 درصدی کیسه های پلاستیکی
متصدی گفت: در خصوص کاهش مصرف پلاستیک طرحی را آماده کرده ایم و در حال نهایی شدن است و به زودی برای تصویب به دولت ارسال می کنیم، در این طرح به دولت پیشنهاد دادیم تا در یک برنامه 3 ساله حدود 50 درصد از مصرف کیسه های پلاستیکی کاهش یابد که تا هفته آینده به دولت فرستاده می شود.


تصویب 16 مورد برای ساماندهی پسماندهای شمالی
او درباره پسماندها در کشور گفت: اولویت سازمان محیط زیست پسماندهای شمالی کشور است که در این راستا با مدیران استانی به توافقاتی رسیدیم و 16 مورد مصوب شده تا روی آنها کار شود تا در کوتاه مدت به ساماندهی پسماندهای شمالی دست یابیم. او با بیان اینکه مکان دفن زباله، توریست و نحوه جمع آوری برخی از این مصوبات است، گفت: مهمترین اولویت ما در زمینه ساماندهی پسماندهای شمالی تفکیک ازمبداء و بازیافت است و در زمینه احداث زباله سوزها نیز مذاکراتی انجام شده است.

 

متصدی با بیان اینکه پسماندهای بیمارستانی نیز با جدیت دنبال می شود افزود: پسماندهای بیمارستانی که ازاتوکلاو (دستگاه بی خطر سازی) خارج می شوند به همراه پسماندهای شهری جمع آوری می شوند در حالی که باید به طور مجزا این کار انجام شود. او ادامه داد: برای این منظور با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مذاکراتی داشتیم و قرار است این کار به زودی اجرا شود، البته در برخی شهرها مانند شهرهای استان البرز این کار انجام می شود. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در زمینه جمع آوری پسماندهای مربوط به درمانگاه ها، کلینیک ها و مطب پزشکان نیز اقداماتی صورت گرفته و در برخی شهرها این موضوع نهایی شده و به صورت جداگانه و جدا از پسماندهای شهری جمع آوری می شوند که امیدواریم در تهران نیز هرچه زودتر اتفاق بیفتد.


زباله‌های صنعتی ایران به کشورهای دیگر صادر می‌شوند
او افزود: مساله بعدی پسماندهای ویژه و صنعتی است که برای امحاء آنها 3تا 4 مرکز راه اندازی شده است اما برای برخی پسماندها مانند روغن آسکارل و یا سموم تاریخ مصرف گذشته که امکان بازیافت در کشور وجود ندارد به کشورهای دیگر صادر می شوند اما ازکسانی که بتوانند در این زمینه سرمایه گذاری کنند و فناوری این نوع بازیافت را در کشور رواج دهند استقبال می کنیم.

 

متصدی ادامه داد: راه اندازی مراکز دفن ویژه پسماندها یکی دیگر از برنامه ها در این راستا است که سازمان حفاظت محیط زیست باید مکان ها را شناسایی و برای اجرا به وزارت کشور معرفی کند که این کار در 16 استان نهایی شده است.
او درباره مدیریت باتری ها و بازیافت آنها گفت: پیش از این باتری های فرسوده خودروها بدون هیچ نظارتی مبنی بر اینکه از چه نوع و چه میزان هستند برای بازیافت وارد کشور می شد اما اکنون با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست کارخانه های بازیافت می توانند 70 درصد باتری های داخل را بازیافت کنند و فقط 30 درصد وارد کنند که این میزان از سهم واردات نیز به مرور کم تر می شود. متصدی افزود: درباره پسماندهای الکترونیک نیز با وزارت اطلاعات و فناوری مذاکراتی را آغاز کرده ایم تا بتوانیم سیستم مدیریت پسماندهای الکترونیکی داشته باشیم.


او گفت: واردکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به پسماندهای تولیدی خود مسوول هستند و باید سیستم امحا داشته باشند در غیر اینصورت باید نیم در هزار ارزش کالاهای خود را به صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا صندوق نسبتی به ایجاد این فناوری اقدام کند. متصدی گفت: این کار را اواخر سال گذشته آغاز کردیم و در مرحله اول واردکنندگان موظف به اجرای آن شدند که امیدواریم تا پایان سالجاری به تولیدکنندگان نیز تعمیم داده شود.


لوله انتقال آب به تالاب چغاخور وصل نمی‌شود
سعید متصدی اعلام کرد: لوله انتقال آب بلداجی به تالاب چغاخور وصل نخواهد شد و این پروژه آب را از سر ریز تالاب برداشت خواهد کرد. سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: ما هیچ مجوز و مصوبه ای برای وصل شدن لوله انتقال آب بلداجی به تالاب چغاخور نداریم.


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه لوله انتقال آب بلداجی به تالاب چغاخور وصل نخواهد شد، گفت: این پروژه آب را از سر ریز تالاب برداشت خواهد کرد. او با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد این پروژه در گذشته اتفاق افتاده است ادامه داد: این پروژه در فاصله بسیار کمی قرار بود ایجاد شود اما کلیت این موضوع در دولت قبل نادیده گرفته شده است. او با بیان اینکه پروژه انتقال آب چغاخور بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست جزو ۵۱ مورد مشمول ارزیابی قرار نمی گیرد، گفت: در مورد پروژه هایی که ارزش ارزیابی پروژه بیش از انجام پروژه باشد و یا اثرات محیط زیستی آن چندان قابل توجه نباشد ارزیابی انجام نمی گیرد.


متصدی توضیح داد: هر پروژه ای که تعریف می شود وسعت و اندازه ای دارد. در ارتباط با پروژه انتقال آب سبزکوه که تونل آن در حال احداث است دستور توقف دادیم و تا زمانی که تاییدیه محیط زیست را دریافت نکند اجازه آغاز به کار مجدد آن را نمی دهیم. او درباره بیلبوردهایی که احداث ۱۹ سد در دولت یازدهم را افتخار ملی عنوان کرده اند، گفت: در ارتباط با ذخیره سازی آب و مهار آن یکی از روش ها سدسازی است و در همه کشورها مطرح است بنابراین اگر بگوییم سدسازی ممنوع است، درست نیست و سازمان محیط زیست هیچ گاه به طور کلی سدسازی را مردود نمی کند. او گفت: از زمان آغاز به کار دولت ما سه یا چهار سد را مجوز داده ایم و در عین حال ۱۵ تا ۲۰ سد را هم رد کرده ایم، سدسازی‌ها باید ارزیابی اثرات زیست محیطی داشته باشند. سدهای بدون برنامه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیستی مشکل ما هستند به طور مثال در سدها تبخیر بیش از اندازه، رسوب و پر شدن سدها و افزایش ناقلان مطرح است.


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: امروز در آمریکا هم سد می سازند اما روی آب پوشش هایی انجام می شود، سدی است که روی سطح آن سلول خورشیدی نصب شده است، سدی که مسائل محیط زیستی آن حل شده باشد و اثرات نامطلوبش تقلیل داده شده باشد می تواند احداث شود. متصدی اعلام کرد: نگرانی ما این است که در سدسازی ها ملاحظات محیط زیستی رعایت نشود که متاسفانه در کشور ما این موضوع فراوان رخ می دهد.

 

سدی مثل گتوند یک اشتباه مهندسی است، سدی مثل شفارود تخریب جنگل های هیرکانی را به دنبال دارد و در مورد سد گتوند کنترل سیلاب را در جای درستی که بلوک نمک نداشته باشد یا با تراز پایین‌تر و با آبخیزداری و آب‌بند هم می‌شد حاصل کرد. او در پایان با اعلام اینکه همه پروژه هایی که از قبل شروع شده اند بررسی کرده و نظرمان را به هیات دولت اعلام می کنیم گفت: از نیمه دوم سال ۹۲ هیچ پروژه توسعه ای که مجوز محیط زیستی نداشته اعتبار از دولت نگرفته است، در گذشته گزارش های ارزیابی تنها گزارش بود و بر آن نظارت نمی شد اما الان سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل ما الزام دارند بر پروژه های دارای مجوز ارزیابی هم نظارت کنند برای نمونه پروژه انتقال گاز امامزاده هاشم چون مطابق با اصول محیط زیستی پیش نمی رود، متوقف شد.


 اخبار اجتماعی  - ابتکار 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.